Гласувайте за кауза, на която да дарим приходите от картички

Анкета - Дарения от картички

Още от самото създаване на нашия онлайн магазин „Подари ме“ решихме част от приходите да даряваме на добра кауза. Първоначално ние избирахме каузите, водени от любовта си към природата, животните и хората. През 2018 г. взехме решение да направим всички вас активни участници в избора на кауза. Това, което е необходимо да направите е просто да гласувате в анкетата. А ако споделите тази статия или подкрепите нашата инициатива чрез закупуването на картичка ще бъде чудесно!

Картички, които даряват

Персонализирани картички от "Подари ме"

От началото на 2017 г. даренията правим в размер на 100% от приходите ни (без ДДС) от персонализирани картички. По този начин ние даряваме нашия труд, време и материали за производство на картички. Вие от своя страна като клиенти, закупувайки картичка, правите нейния получател дарител за избраната кауза. Персонализираните картички от „Подари ме“ са уникални с това, че се правят със снимка и надписи по Ваша поръчка. Това е необичайно и винаги трогва изнанадания получател на картичката, а това, че тя финансира благородна кауза му носи още повече радост.
Предлагаме картички с различни дизайни, за всеки повод. Можете да ги разгледате като щракнете тук.

Избраните каузи

Избрали сме 4 каузи, които да участват в анкетата. Следва кратко представяне на всяка от тях:


ФПС „Зелени балкани“

Лого "Зелени балкани"

Зелени балкани„Зелени балкани“ е водеща организация в областта на опазването на редки видове и местообитания в България, основана през 1988 година и е най-старата природозащитна НПО в България. „Зелени Балкани“ e НЕстопанска, НЕправителствена, НЕполитическа организация. В близо 25 годишната си история, „Зелени Балкани“ доказа, че се бори безпристрастно за българската природа, независимо от управляващите политически партии, прокламираната от тях политика, и независимо от евентуални сблъсъци с тях или ръководни институции.
Зелени Балкани работи за:

– Опазване на биоразнообразието;
– Възстановяване на местообитания;
– Устойчиво управление на природните ресурси;
– Подобряване на природозащитната политика и законодателство;
– Екологично образование.

Повече за „Зелени Балкани“ можете да научите на сайта на организацията: http://www.greenbalkans.org.


Център „Фонд за лечение на деца“

Лого на Център "Фонд за лечение на деца"

Център "Фонд за лечение на деца"Център „Фонд за лечение на деца“ е създаден като юридическо лице към Министъра на здравеопазването преди 12 години с постановление на Министерски съвет от 29 октомври 2004 година.

Фондът е създаден да подпомага финансово и организационно деца, които се нуждаят от диагностични и лечебни процедури в чужбина и в България. През годините, ЦФЛД подпомага лечението на все повече болни българчета, като през 2004 година броят на подпомогнатите българчета е 4. През годините доверието във Фонда и неговата мисия нараства, като през 2013 година ЦФЛД подпомага 1220 деца, през 2014 броят на децата е 1284, а през 2015 година децата, подпомогнати от Фонда, са 1390. До края на месец септември 2016 година броят на подадените заявления за подпомагане към ЦФЛД са 1080.

Дейността на Фонда се финансира от субсидии от Републиканския бюджет и от дарения. Повече за Център „Фонд за лечение на деца“ можете да научите на сайта на организацията: http://cfld-bg.com/


WWF България

Лого WWF България

WWFWWF иска да спре влошаването на околната среда на планетата, за да може в бъдеще хората да живеят в хармония с природата. Това може да се постигне чрез:

* запазването на биологичното разнообразие
* устойчивото използване на възобновяеми природни ресурси
* намаляването на замърсяването и безогледното потребление

За да може WWF да постигне целите си, са възприети следните принципи. WWF:

– е глобална, независима, мултикултурна и неполитическа организация
– ще използва най-добрата съществуваща научна информация, за да решава проблеми и да оценява критично всичките си действия
– ще търси диалог и ще избягва ненужна конфронтация
– ще изгражда конкретни природозащитни решения, като комбинира теренни проекти, инициативи за промяна на политиките, изграждане на капацитет и обучение
– ще включва местните общности и жители в планирането и осъществяването на теренните си програми, като уважава културните и икономическите им интереси
– ще работи за изграждане на партньорства с други организации, правителства, бизнес организации и местни общности, за да подобрява ефективността си
– ще работи по възможно най-ефективния начин и ще използва ресурсите, предоставени от донорите по най-високите стандарти на отчетност.

Повече за WWF България можете да научите на техния сайт: http://www.wwf.bg/


Български Червен Кръст

Лого Български Червен Кръст

Български червен кръстБългарският Червен кръст е доброволна организация, която е част от Международното червенокръстко движение и се ръководи от неговите основни принципи: неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност. Чрез своята мрежа от доброволци в цялата страна БЧК подкрепя уязвимите хора в бедствени и кризисни ситуации. Посредством програми за обучение и дейности в полза на обществото допринася за облекчаване и предотвратяване на страданието във всичките му форми, закриля здравето и живота и осигурява уважение към човешката личност.

Повече за Български Червен Кръст можете да научите на сайта на организацията: http://www.redcross.bg/


Нашата анкета

Гласувайте за кауза, която да подкрепим със средствата от продадени картички

Зареждане ... Зареждане ...

В тази анкета имате възможност да гласувате еднократно (от един IP адрес). На края на всяко шестмесечие ще даряваме събраната сума на каузата, която има най-много гласове в нашата анкета. С това анкетата се занулява и отново имате възможност да гласувате в нея. Гласувайте и споделяйте статията, за да има по-голяма подкрепа. Ако има кауза, която много ви допада, но не присъства в нашата анкета – предложете я като напишете коментар под тази статия.