20 будилника за неповторимо събуждане

Едва ли познавате човек, който да не обича да си поспива – за някои хора сънят е лукс, а за други може да бъде даже хоби. Често срещан проблем при почти всеки в това поколение е ставането на време сутрин. Дали ще е за работа, училище, среща или някакви други дейности, будилникът е неотменимо устройство в спалнята. Ако са ви омръзнали стандартните будилници или алармата на мобилния телефон, то този списък ще ви хареса.

Списъкът по-долу е подходящ за всички, на които коства неимоверно усилие да стават сутрин или за среднощните геймъри. Без значение какво ви държи нощем будни до късно, имам за вас списък с 20 креативни будилници, които ще ви откъснат от страната на сънищата по много нетрадиционен начин. Много от тези часовници могат да бъдат намерени и онлайн, докато другите (за съжаление) са само концепции на този етап.

Будилник „Влез във форма“

Дами, този будилник е най-добрия подарък за вашия мързелив партньор. С него ще трябва да потренира опитвайки се да се разсъни и за целта ще трябва да вдигне и свали гиричката 30 пъти, за да се изключи алармата. Не съм много сигурна колко време ще продължи да бъде будилник тази гиричка, преди да излети през прозореца някоя сутрин ;)
vlez_vav_forma

Будилник с мишена.

Тук идеята е повече от ясна. Часовникът започва да звъни в часа, в който сте го навили за ставане, а за да го изключите трябва да уцелите мишената точно в центъра.
mishena

Бягащият будилник

Какъв по-добър начин да събудите спящата си главица тичайки след един малък, бърз и шумен сладурски будилник като този. Този будилник ще избяга от нощното ви шкафче и ще започне да бяга из стаята издавайки досадния бибкащ звук, докато не успеете да го хванете и да го спрете.
bqgashtiq_chasovnik

Летящият будилник

Някак си логично след като ви представих бягащия будилник е да ви запозная и с летящия му събрат. Перката на този будилник излита веднага щом настъпи часа за ставане, който сте му задали. За да го накарате да замълчи и да се изключи алармата ще трябва да намерите къде е отлетяла перката и да я върнете на мястото й.
letqshtiq_budilnik

Звукова бомба

Ако все още си мислите, че будилниците по-горе нямат шанс да ви събудят, то най-вероятно този е вашият будилник. Нарича се звукова бомба, защото е предназначен за най-дълбоко спящите хора, тъй като произвежда звук от 113 децибела (звук по-силен от на рок концерт) и ако това не може да ви събуди, едва ли има аларма, която би могла. Имайте предвид, че при често излагане на толкова силни звуци може да се оглушее, така че по-добре продължете надолу по списъка за по-добра алтернатива.
zvukova_bomba

Bancklock – Часовник касичка

Ето още един креативен начин за събуждане. Часовникът касичка ще престане да звъни, само ако пуснете монета в него. Това е перфектния начин да спестите по малко парички всеки ден. Честно казано, не съм сигурна как това би ви накарало да станете от леглото и да не се успите, но пък определено е страхотен будилник за деца, на които им е трудно да спестяват от джобните си.
banclock

Сапьорски будилник

Едни будилник, който ако бъде видян на рафта ви ще повдигне въпроси у любопитните ви гости. Предполагам че за разлика от истинските бомби, тази не е трудна за обезвреждане. Определено този будилник освен за събуждане може да бъде и интересна декорация за дома.
sapiorski_chasovnik

Будилник „Опасната бомба“

Ако предходният будилник ви се струва лесен за обезвреждане, тогава ще е добре да си вземете този. Трябва да „срежете“ правилната жичка или ще се чуе звук от взрив. Всяка сутрин трябва да се „среже“ различна жичка, така че трябва да сте нащрек и да успеете да обезвредите бомбата като прекъснете правилната жичка.
opsana_bomba

Будилник – Г-н отскачащия от стената

Ако вече ви е писнало да си купувате будилник след будилник, които постоянно да размазвате в стената, то този е будилника, който ви трябва. Просто хвърлете будилника към стената, за да го накарате да млъкне и си продължете със съня… хм, чакайте, май така не е добре, нали уж работата на будилника е да те събуди?
mr_bump_off_the_wall

Будилник „Nixie Ramos”

Този будилник ще звъни 10 секунди, след което ще ви предостави цяла минута, за да разгадаете кода (подсказка: кодът е текущата дата) преди да се включи същинския звук. Панелът за „обезвреждане“ може да се поставя навсякъде, така че е добре да го поставяте далече от леглото.
nixie_ramos

Будилник „Танц с пръсти“

Кажете „Здравей“ на танцовата революция за пръсти. Този будилник ще ви накара да танцувате с пръсти, докато не свърши музиката. Вероятно е наистина забавно да се събуждаш по този начин, но е добре да не се отнасяте с този будилник както с г-н отскачащия от стената ако не успявате да следвате стъпките.
finger_dance

Будилник шредер за пари

За щастие този будилник е само концептуален, но представете си, че все пак на някого му е хрумнала такава луда идея – будилника да нареже парите ти ако не го изключиш на време. Определено и най-големия поспаланко би подскочил от леглото да изключи алармата, особено ако знае, че някоя столевка ще бъде нарязана ако не го направи.
shreder_za_pari

SnūzNLūz

Ако предишният будилник не ви е ужасил достатъчно, то този може и да го направи. Представете си, че банковата ви сметка е свързана към организация, която мразите изключително много и ако натискате snooze (бутона за дрямка) автоматично се превеждат пари към нея. Определено няма и да си помислите за доспиване от типа „само още 5 минутки“. Мислите си, че е прекалено ужасяващо, за да е истина? Е, прави сте, този будилник е първоаприлска шега! 🙂
snoosenlose

Будилник правещ печен бекон

Ако има нещо на този свят, което може да ви извади от сън, това вероятно е аромата на вкусна храна, която кара устата ви да се пълни със слюнка. Този будилник, все още е концептуален, но може да се превърне в най-продавания будилник ако бъде пуснат в продажба! Вместо да ви буди с досадни шумни аларми, той оставя аромата на печен бекон да свърши тази работа. Вкусно, нали?
becon

Будилник „Време за кафе“

Ако не сте фенове на бекона, то тогава този будилник е по-добрият вариант. Той ще ви събужда с аромата и звука на капките кафе. И ако аларма не би могла да ви събуди, то аромата на кафе ще го стори. Жалко, че все още е само концептуален будилник… за сега 😉
coffe_time

Будилник без функция дрямка

Когато този будилник започне да звъни, трябва да повдигнете каишката и да я въртите 90 секунди, като правите по две завъртания на секунда. Будилникът няма да престане да звъни и ако сте прекалено бавни или спрете преди да изтекат 90-те секунди, ще трябва да започнете отначало, дори и да сте стигнали до средата. А на всичко отгоре и няма бутон за дрямка.
no_snooze

Будилник Сфера

Ако все пак искате будилник с опция дрямка, то трябва да си вземете този. Когато алармата запищи, можете да я спрете. Ако продължите да спите часовникът ще започне да се изкачва към тавана. Ако решите да си доспите още 5-10 минути ще ви трябва стълба за да стигнете до тавана, защото там ще е отишъл будилника ви. Издърпайте го обратно към леглото, за да го деактивирате.
sfera

IQ будилник

Ето един будилник за членове на Менса. IQ будилника не приема „дрямка“ за отговор. За да го накарате да се изключи трябва да отговорите на IQ въпрос, който не е някаква си обикновена гатанка, а стандартен IQ тест.
iq

Будилник, който пръска с вода

Искате да си подремнете още 10 минутки? В такъв случай очаквайте този будилник да ви направи една водна атака. Така че ако не се събудите от алармата, си пригответе една хавлия за да попиете водата от себе си и от стаята.
water_spray

Вибриращ будилник

Този будилник е доста интересен. Ако спите леко и имате съквартирант/ка или пък половинката ви спи до вас, то събуждането сутрин е доста чувствителна тема. Докато другите будилници от списъка биха накарали съквартиранта или половинката ви да ги разбият на парченца в стената, ако се събудят преди вас, то този може селективно да събуди само този, който трябва да става. Това става, като се постави една специална вибрираща част от будилника на възглавницата на този, който трябва да се събуди. За да изключите алармата просто трябва да върнете тази част на мястото й върху будилника. Така се събуждате само вие без да вдигате всички в стаята. Много хитро, нали?
chirp

Ами това бяха 20 супер готини и интересни идеи за будилник. Надявам се да ви е било интересно и ще се радвам ако харесате и споделите тази статия с приятели в социалните мрежи! 🙂

Източник: http://www.hongkiat.com/blog/creative-alarm-clocks/