Колкото и да не си го признаваме (включително и аз) 14 февруари (Свети Валентин) си стана празник, който повечето хора празнуват.

Когато наближи всеки започва да казва, как любовта трябва да се празнува всеки ден (но не го прави), а не само веднъж годишно, как този празник бил католически, как бил насаждан от търговците за да продават купища сърцевидни сувенири и какво ли още не.

идеи за подаръци -> Възглавница Твоето всичко

Но да си кажем честно, въпреки че наистина го мислим и си е вярно гореизложеното, когато настъпи 14 февруари всички ние решаваме, че все пак ще го отпразнуваме по един или друг начин и с половинката си ще излезем романтично настроени и ще си разменим подаръци за влюбени.

идеи за подаръци -> Комплект декоративни възглавници за влюбени

Въпреки, че този празник се комерсиализира вече изключително много, благодарение на него сякаш успяваме да се сетим и осъзнаем, че до нас наистина има едни прекрасен човек, който заслужава нашата любов.

Свети Валентин
Свети Валентин

В тази статия мисля да ви предложа няколко нестандартни идеи за подаръци и по-различно изкарване на Свети Валентинската вечер.

То е ясно, че е най-лесно просто да резервирате маса в някой по-специален ресторант и да вечеряте в романтичната му обстановка или да гледате някой романтичен филм на кино или у дома, но съм сигурна, че следващите идеи ще ви допаднат повече от стандартните сценарии за празника.

Първо ще започна с една наистина готина идея, която е подходяща не само за този празник, но и за вашата годишнина или като Новогодишно обещание един към друг. Та да премина направо към идеята – направете си…

Списък с неща, които да направите заедно през следващите 365 дни

Дори и да сте в клиширания ресторант или у дома на празника, това е нещо което ще разпали въображението и емоциите ви през вечерта, и ще ви накара да мечтаете.

Напишете такива неща, които наистина могат да бъдат изпълнени за тази една година и които винаги сте искали да направите заедно, но по една или друга причина не сте успели.

След като приключите със списъка го сложете на видно място у дома, за да не го забравите и за да ви подсеща, че имате планове, които трябва да изпълните заедно.

Тази дейност е не само романтична, но и ще ви сближи още повече един с друг.

идеи за подаръци -> 52 романтични уикенда

Ако сте решили да си останете в романтичната обстановка на своя дом тази идея ще ви спести въпроса „Какво да приготвя за вечеря?“, тъй като нищо не може да се сравни с домашно приготвената пица.

Разбира се за да е в духа на празника, тя нама да бъде просто обикновена кръгла пица, а такава във формата на сърце!

Да си приготвите пица за вечеря заедно има много положителни аспекти – ще направите нещо заедно, ще сложите тези продукти върху пицата, които ви се иска, пицата не е никак сложно и отнемащо много време за приготвяне ястие, а и кой не обича пица?

Може с помощта на продуктите върху пицата да изпишете инициалите си (например: К+Я), за да се почувствате като в ученическите си години, когато такива надписи в сърца сте рисували по спирки или издълбавали в дървета или пейки в парка.
Следващото предложение е за феновете на…

Детективските игри

Скрийте подаръка за Вашата половинка някъде из къщата, но за да го открие ще трябва първо да открие всички улики разпръснати из дома.

Сложете на определени места белeжки, които да водят една към друга и като стигне до последната, тя да указва мястото на подаръка.
Първата улика можете да сложите във „Валентински“ плик който да връчите съпроводен с целувка и пожелание за успех в търсенето и намирането на подаръка.

Бонус идея – за да е още по-романтично, забавно, а и за да вдигнете нивото на трудност, една от уликите да води до кутия (например от обувки) пълна с кибритени кутийки, които вместо клечки да съдържат листчета с части от романтично послание (или стихче) като разбира се в края да има и следата към следващото листче с инструкции.

Определено тази идея е много забавна и ако имате време да се подготвите за реализирането й, Ви я препоръчвам горещо.
Следващото ми предложение е за един стандартен подарък в нестандартно изпълнение, а именно…

Персонализиран пъзел

Сега ще си кажете, че какво толкова нестандартно има в един пъзел със снимка и аз няма да Ви бавя повече, а ще Ви споделя идеята си.

Вместо тривиалния дизайн с ваша снимка и надпис, на пъзела да бъде отпечатана карта с отбелязано мястото на първата ви среща заедно.

Разбира се, ще подарите пъзела разглобен, ще помогнете за нареждането му и ще се насладите на блясъка в очите и голямата усмивка на половинката Ви в мига в който тя/той подреди пъзела и разбере какво изобразява.

Така определено вечерта ще стане още по-романтична и приятна и ще си спомните хубавите моменти от първата среща до ден днешен.

Този подарък също е подходящ не само за деня на влюбените, но и за всеки друг повод свързан с вашата любов. А защо не и без повод? Все пак любовта си е достатъчен повод?

идеи за подаръци -> 111 мисли за любовта от Петър Дънов

В изпълнението на следващата идея на помощ ще трябва да дойде любимата баба/леля/майка или някоя добра плетачка. Сега ще обясня за какво става дума. Накарайте някой с добри плетачески умения да Ви оплете

Ръкавици за влюбени

Така в студените зимни дни ще държите ръцете си на топло в ръкавиците и в същото време ще усещате допира и топлината на ръцете на Вашата половинка.

Ръкавици за влюбени
Ръкавици за влюбени

Още по-готино ще е да отидете на ледената пързалка и да се държите за ръце в топлите ръкавички и да се пързаляте заедно пред удивените погледи на хората, които ще ви завиждат за супер яките ръкавички 🙂

Лично аз не съм виждала някъде да се продават такива и за това предлагам варианта с бабата (плетачка), но не изключвам вероятността някой някъде да продава такива.

Бурканче с идеи

Понякога е наистина трудно да си изберем какво да правим вечер с любимия човек.

Направо да си призная, чак блокирам и не мога да измисля нищо, но ако се подготвите предварително с куп идеи за дейности с половинката и ги затворите в бурканче ще имате спасителен билет и вече израза „скучна вечер“ няма да присъства в речника Ви.

Какво имам предвид? Така и така е вечерта на Св. Валентин и сте настроени романтично, докато вечеряте можете да обсъдите и нахвърляте на листчета идеи за прекарване на вечерта, например: кино вечер, игра на скрабъл/монополи/карти/табла и т.н.т, вечерна разходка до любимо място в града, ресторант и каквото още се сетите.

Всички тези листчета сгънете и поставете в буркан, на който поставете етикет „Идеи за срещи“ или „Идеи за прекарване на вечерта“ и така, когато стигнете до задънената улица с въпроса „Какво да правим тази вечер“, ще имате готови идеи и единственото, което трябва да направите е да си изтеглите листче и да го изпълните.

Бурканче с идеи
9 нестандартни идеи за подарък за Свети Валентин (14 февруари) 7

Така хем ще разнообразявате вечерта си, хем винаги ще имате под ръка добра идея за прекарване й с любимия/любимата.

Ако наистина не можете да измислите какво да правите през уикендите със своята половинка, ние сме се погрижили за вас. Можете да поръчате от нашите кутии с 52 романтични уикенда.

Не забравяйте цветята!

Типично по Св. Валентински, ако сте мъж е добре да подарите букет червени рози на своята любима – тривиално, но класика.

Разбира се, тъй като статията е озаглавена „9 нестандартни идеи за Св. Валентин“ и тази ще я преправим и ще внесем нестандартното в нещо толкова класическо.

букет рози с бележка
9 нестандартни идеи за подарък за Свети Валентин (14 февруари) 8

А именно в прекрасния букет от червени рози ще поставите 2, които да са изкуствени и към букета ще сложите бележка (може и във формата на сърце да я оформите) с надпис „Ще те обичам докато увехне и последната роза“. Страхотна идея за Свети Валентин, нали?

идеи за подаръци -> Черна рамка с бронзов ефект за 8 снимки

В първия момент дамата Ви може и да се шокира и да каже „как така докато последната роза увехне, нима после няма да ме обичаш“, но когато разбере, че в букета има изкуствени рози сред истинските ще стане най-щастливата жена на света, защото ще знае, че любовта Ви към нея ще трае вечно, като изкуствените цветя няма да увехнат никога!

Дойде ред и на една балонена идея (за къде без нея 🙂 )


За целта трябва да отидете до близкия парти магазин и да купите 10-20 балона във формата на сърце (може и обикновени, но все пак нали е деня на влюбените), които да надуете.

Стая пълна с балони
9 нестандартни идеи за подарък за Свети Валентин (14 февруари) 9

Предлагам два варианта на тази 14 февруарска идея за Свети Валентин като изненада на любимия/любимата. Такаааа, вариант едно – предварително на малки листчета да напишете любовни послания, стихове или прични, защо обичате Вашата половинка и да ги напъхате в балоните.

Самите балони може да натъпчете в гардероба й/му и като го отвори те буквално да я/го залеят, след което да връчите една карфица и да я/го накарате да ги спука един по един за да види посланията вътре.

Вместо в гардероба можете да напълните например спалнята с балони и пак по същия начин да са с послания вътре в тях, които за да прочете, трябва да спука балоните.

Вторият вариант е посланията да не са вътре в балоните, а написани с маркер върху самите балони, така ще й/му спестите „стреса“ от гърменето на балони, а и няма да стряскате съседите и те да си мислят, че се стреляте един друг точно на празника. 😉

Най-романтичната палатка

За финал съм си запазила моя фаворит за супер романтично и нестандартно изкарване на този така комерсиален вече празник, като няма да се налага да излизате от дома си.

Спомням си като дете как обичах да си строя „крепости“, „палатки“ или „замъци“ с подръчни материали, които най-често представляваха няколко подредени стола и одеяло върху тях (нещо подобно като това на снимката по-горе).

Сега съм вече голяма (поне на години 😛 ), но пък това никак не пречи да преоткрия забавлението от строенето на „замък“ и да го превърна в нашата „романтична крепост“ за вечерта. Сега ще обясня идеята по-обстойно.

идеи за подаръци -> Забавен женски часовник

С помощта на столове (дивани, табуретки) „изграждаме скелета на стените“ на нашия „замък“, отгоре покриваме с одеяла, така че да стане нещо като палатка и вече имаме нашето любовно скривалище, като това може да стане в хола или в която стая в дома Ви е по-широко и има място.

Вътре постиламе одеяла и възглавници (за да ни е мекичко и топло), а за да засилим романтичната атмосфера поставяме романтични свещи (за предпочитане LED електронни свещи, които са пожаробезопасни) или може да използваме лампичките от коледната украса, ако имат режим на постоянно светене.

Крепост от одеала
9 нестандартни идеи за подарък за Свети Валентин (14 февруари) 10

Вземаме бутилка хубаво вино, вкусна храна (може например пицата от второто ми предложение) и се наслаждаваме един на друг в романтичната обстановка на това ново и непознато място в дома ни.

Емоцията е несравнима.

Винаги, когато искате да избягате от сивото ежедневие или да се почувствате, че сте на различно място, можете да си „строите“ такава крепост в своя дом и да се „скриете“ с половинката си от всичко и всички, за да се насладите един на друг.

Цялото това занимание по изграждането на „замъка“ освен, че ще ви върне в безгрижието на детството, ще ви накара да бъдете креативни заедно, да построите своя собствена крепост, ще ви сближи още повече с половинката Ви и ще Ви настрои на романтична вълна.

Когато „влизате“ в своята „крепост“ не забравяйте да оставите всичките си лоши мисли, проблеми и негативни емоции отвън и се насладете на миговете на близост и романтика с любовта на Вашия живот!

Ами това е от мен! Със сигурност има и още нестандартни неща, които можете да правите в деня на влюбените, а и не само тогава, но за тези успях да се сетя аз.

И понеже всички сме свикнали да четем статии от типа „10 начина да…“, „10 причини да…“ и т.н.т се спирам само на 9 (ей така за по-нестандартно 😀 ) ще оставя номер 10 да си е вашата лична идея за нестандартен подарък или изкарване на празника.

Разбира се ще се радвам, ако решите да я споделите в коментар под статията. Мисля че ще е полезно и интересно за всеки и така ще обменим още идеи.

идеи за подаръци -> 3 в 1 стилус, лазер, фенерче

Дори и да не празнувате този празник, самия факт, че прочетохте всичко това означава, че все пак имате едно на ум за празника ииии може би ще се възползвате от някоя от предложените от мен идеи (ако все пак нещо е успяло да Ви хареса).

Ще се радвам да споделите статията с приятели в социалните мрежи или да я наградите с един like. Обичайте себе си и хората край вас всеки ден в годината и им го показвайте колкото се може по често!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *