9 джаджи джобен размер, които трябва да имаш винаги под ръка

Многофункционален джобен инструмент

mnogofunkcionalen_djoben_instrument

Тази джаджа освен многофункционална е и изключително компактна, тъй като се побира в портфейла и по този начин винаги ще е с теб в готовност да влезе в употреба дори и в най-неочаквания момент. Разполага с 4 отвертки, 6 размера гаечни ключове, отварачка за бутилки, отварачка за консерви, поставка за телефона (получава се с помощта на кредитна карта), макетно ножче, с което лесно да отваряш кашони или писма и линийка разграфена до 5 см.

Комплект обективи за мобилен телефон

obektivi_za_mobilen_telefon

Ако си любител на хубавите снимки, но нямаш възможност постоянно да носиш фотоапарата си със себе си, то един такъв комплект обективи за мобилен телефон са идеалния джобен аксесоар, който да бъде навсякъде с теб. Комплекта разполага със широкоъгълен обектив, макро обектив и обектив „рибешко око“ (Fish eye). Обективите се прикрепят за телефона с помощта на щипка към камерата му. Хубавото е, че не е необходимо да се инсталират допълнителни приложения. Могат да се поставят както на задната, така и на предната камера.

Нож във формата на кредитна карта

Knife

Като говорим за джобни джаджи, няма как да не споменем и задължителното джобно ножче. В случая то е с уникален дизайн, който заема място колкото и кредитната ти карта. Освен компактно, то е и изключително лекичко, но това не означава, че е детска играчка, острието му е добре наточено и ще ти помогне винаги, когато се налага да срежеш нещо.

Чаша ключодържател

kluchodarjatel_chasha

Това е една много удобна и функционална джаджа. Изработена е от метал и в сгънато състояние може да се побере дори в джоба ти. Освен това с помощта на катарамката си може да се закача на гайката на колана, на раница или където се сетиш. С тази сгъваема чаша винаги ще имаш къде да налееш любимата си напитка и винаги ще знаеш коя точно е твоята чаша.

Светкавица за мобилен телефон

svetkavica_za_telefon_6

Понякога е много дразнещо, когато се опиташ вечер да направиш снимка с телефона си или да си направиш селфи на място, което не е достатъчно осветено и от снимката нищо да не става. Тази компактна, но същевременно мощна светкавица може да реши проблема с едно проблясване. Разполага с шестнадесет супер мощни светодиода, чиято мощност може да се регулира в 3 степени. Поставя се на телефон или таблет посредством 3.5 мм жак. Другият огромен плюс на тази светкавица е, че няма да хаби батерията на телефона ти, защото разполага със собствена Li-Ion батерия, която се зарежда чрез USB кабел към компютъра или лаптопа.

Джобен микроскоп

djoben_mikroskop_s_kalaf_hand

Супер забавна джаджа, разбира се отново в джобен размер, благодарение на която можете да наблюдаваш микро света около теб с 45 кратно увеличение. Тази джаджа достойно би заела място в джоба на всеки, който има изследователски дух и любопитство към заобикалящата го среда. Разбира се с него не може да се наблюдава живота на микробите например, но пък можете да погледнеш на нещата около теб от един доста по-близък мащаб. Пък и си помисли ако ти се забие например трънче в пръста, колко по-лесно ще можеш да го локализираш и отстраниш ако имаш този джобен микроскоп под ръка?

Ключодържател с инструменти

multifunkcionalen_kliuchodarjatel

Повечето хора не се замислят, че ключодържателя не е само нещо, с което да държат всичките си налични ключове заедно, а е джаджа, която може да им е от голяма полза в определени моменти. Заради това този ключодържател е не просто обикновен аксесоар за ключове, а необходим инструмент, който може да е полезен в ежедневието. Въпреки миниатюрните си размери в себе си той включва: Малка, средна и голяма отвертка, пинсети, ножче за конци, пиличка за нокти, отварачка за бутилка, с което може да се мери по функционалност с прословутите швейцарски ножчета.

Пръстен отварачка

prasten_otvarachka

Тази джаджа не е точно за джоба ти, а по-скоро за ръката. Този пръстен е идеален помощник на всеки мъж който обича биричка или пък за барман. Ако носиш пръстена на обратно, може да смайваш приятелите си като отваряш бутилки с „голи ръце“. За най-добър ефект пръстена е добре да се слага на средния пръст или палеца. Когато си на плаж, къмпинг, почивка или на което и да е място, няма опасност да попаднеш в ситуация, в която няма с какво да отвориш бирата си, защото пръстенът отварачка ще ти е „под ръка“.

Преносима Bluetooth колонка

bluetooth_tonkolnonka_svarzvane_s_razlichni_ustroistva

Поредната супер яка мултифункционална джаджа, която е добре да бъде винаги под ръка. Тази тонколонка може да бъде използвана в колата, на пикник, в къщи, на плажа и къде ли още не. Можеш да си пускаш радио, музика от USB флаш памет, да използваш тонколонката за хендс фри на телефона си, да пускаш музика от телефона си чрез bluetooth-a и дори да я ползваш за тонколона на лаптопа или компютъра си. Благодарение на компактните си размери може да бъде с теб където и да отидеш и да се наслаждаваш на хубав звук.