Всеки обича да подарява, получава или да прави подаръци, но според някои традиции и най-вече суеверия има определени неща, които не е желателно да се подаряват. Като за начало предполагам е известно на повечето от вас, че нещо, което ви е било подарено не бива да се подарява на друг, тъй като се вярва, че то носи енергията на този, който ви го е подарил.

Ако сте склонни да вярвате на суеверия, преди да изберете подарък за любим човек е добре да погледнете този списък с неща, които не е желателно да подарявате:

Остри предмети,

като например ножове, ножици, игли. В европейските страни се вярва, че те са на кавги и раздори. Но пък в същото време например в Кавказ, ако направите подарък във вид на хладно оръжие се счита, че носи богатство и късмет в къщата!

нож
Какво не трябва да се подарява? 6

Огледалото е друга вещ, която не бива да се подарява. За него има купища легенди, като се започне от тази, че е направено от сълзите на русалки и все едно подарявате чужди сълзи, като се мине през това, че огледалата се използват за спиритически сеанси, та се стигне до поверието, че огледалото помни енергията на първия си притежател, дори и само да го е купил и подарил и тази енергия се пренасяла върху този на когото е подарено и му изпива силите. Недай си Боже да приемете за подарък някое голямо огледало и да го сложите в спалнята – ако в последствие смейните ви отношения станат нехармонични и стигнете до развод, да знаете, че огледалото е виновно и причината не е в нито един от вас двамата 😉

Часовник

Убедена съм, че много от вас са чували, че часовник не е хубаво да се подарява, а повечето от вас дори не знаят защо това е така. Ами според суеверието не бива да се подарява часовник, защото той отмервал оставащото време – от това на вашата раздяла, до това на деня на смъртта на този, на когото сте го подарили. Направо тръпки да те побият. То ако става на въпрос, всички модерни техники, като таблети, телефони и лаптопи показват времето, явно и тях ще трябва да включим в списъка 😛 Спокойно, само не откачайте, ако скоро някой Ви е подарил часовник или Вие сте подарили на някого има начин да оправите нещата, просто го откупете (или той/тя трябва да си го откупи), което ще рече да дадете (вземете) символична сума за него и така часовника няма да е подарен, а уж купен 😉

часовник
Какво не трябва да се подарява? 7

Портфейл.

Дори и най-скъпия и елегантен портфейл не бива да подарявате празен, защото това според всички суеверия води до безпаричие. Все пак ако сте избрали да направите такъв подарък задължително поставете банкнота или монета в него преди да го подарите, за да носи парички на този на когото го дадете!

портфейл
Какво не трябва да се подарява? 8

Чорапи.

Никога не подарявайте на мъжа си чорапи, защото според поверието подарените чорапи все едно гонят човека от дома. Е разбира се ако искате да се отървете от съпруга си, това е идеалния начин – подарявате му чорап и го чакате сам да си замине.

Чорапи
Какво не трябва да се подарява? 9

Всякакъв вид домашни любимци.

Без значение дали става дума за котенца, кученца, хамстери или рибки, задължително ако ви подарят или подарите на някого домашен любимец трябва да действате по начина както при часовника – откупете го. Това се прави за да е живо и здраво животинчето и да не се скарате с този, който Ви го е подарил или на когото Вие сте подарили. Също така е отглеждането на домашен любимец е отговорност, която не всеки е способен да поеме, така че наистина е най-добре да избягвате да подарявате каквито и да било животинки.

домашни любимци
Какво не трябва да се подарява? 10

За да не стане както в приказката „На всеки мъж закупил тиган за подарък на жена си, даваме бонус каска“ е добре да знаете, че има и подаръци, които попадат в категорията нетактични и деликатни. Например никога не подарявайте на жена си дрелка, въпреки че това не е суеверие, пак носи нещастие 😀

И в крайна сметка не е толкова важно да се доверявате и съобразявате със суеверията, важното е подаръка да е от сърце! А и винаги можете да поискате да си го „откупят“ (както при часовника) и да развалите суеверието.

Ако тази публикация Ви е харесала ще се радвам да я споделите с приятели и да я оцените като натиснете бутончето „like“ 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *