Представяме Ви нашия пътеводител при избора на подаръци. Подаръците са послание, те демонстрират нашето отношение и чувства едни към други. Поради тази причина за да направим така, че очите на нашите близки да заблестят от радост и да им покажем своята благодарност и уважение към тях, ние трябва да отделим време, за да изберем правилният подарък. Може да звучи плашещо, но не се притеснявайте, аз ще се опитам да ви упътя през големия и мистериозен свят на избирането на подходящ подарък

От къде да започнем?

За съжаление, няма универсална формула за избирането и подаряването на подаръци (крайно време е учените да я открият колкото се може по-скоро!). Най-доброто място за начало е самия получател на подаръка. Представете си човека на когото ще подарявате подарък: с какъв характер е, какво харесва и какво не харесва, има ли някакво хоби? Като си отговорите на тези въпроси ще имате посока за следващата стъпка.

И така, нека започнем с първата стъпка в нашия пътеводител при избора на подаръци.


За кого е подаръка?

Избор на подарък за дете
Пътеводител при избора на подаръци за дете

За дете

  • Подаръкът за дете трябва да е изненада – ярка, впечатляваща и запомняща се! Съвет: Вашата изненада/подарък може да съдържа няколко по-малки подаръчета с различни размери и предназначения. Децата ще харесат например да трябва да търсят къде сте скрили подаръците, особено ако са повече от един, за това може да ги скриете на няколко места и да им помагате като ги напътствате със следи къде да ги открият
  • Необикновена и многоцветна опаковъчна хартия ще добави още повече радост. Вържете огромна панделка.
  • Възрастта на получателя е от първостепенно значение. За по-малките дечица са подходящи ярки костюми, цветни моливи, играчки и сладки изкушения. По-големите деца биха се зарадвали на някаква джаджа – телефон, таблет – в този случай се подсигурете, че детето разбира, че това не е играчка и че трябва да се отнася с по-голяма грижа и да пази добре подаръка. Подаръци на спортна тематика също са много добър избор – баскетболна или футболна топка, кънки, скейтборд и др.
Избор на подарък за жена
Пътеводител при избора на подаръци на жена

За жена

Нашият пътеводител при избора на подаръци продължава с примери, за това как да изберем подарък за жена.

  • Ако дамата е спокойна и сдържана, не й подарявайте нещо, което всеки би й подарил (това е добро главно правило, всъщност). Нека подаръкът Ви бъде неочакван и дори странен. Екзотично растение, антична книга или нещо свързано с историята би било добър избор.
  • Дамите, които са по-емоционални и екстровертни биха се зарадвали нещо в този техен „щур“ стил. Опитайте да им подарите някакво изживяване, като например екстремно преживяване, професионална фотосесия, ден със СПА процедури или парти-изненада на необикновено място с приятели (например извън града).
  • Можете да заложите и на традиционните подаръци като парфюм, продукти за разкрасяване или бижута. Направете проучване преди да купите нещо и разберете какво тя вече използва и харесва. Не купувайте нещо безлично, просто ей така за да отбиете номера. Също така може да заложите и на персонализиран аксесоар или бижу със снимка, която тя харесва.
Избор на подарък за мъж
Пътеводител при избора на подаръци на мъж

За мъж

  • Отново да напомня, че трябва да отделите специално внимание на личността на получателя – характер и хоби. Ако той е по-прикрит като характер и не можете да кажете със сигурност какво би му се харесало, по-добре не рискувайте, а заложете на нещо практично. Има толкова много чудесни опции – от специални ловни и риболовни принадлежности (ако това е хобито му) до инструменти за ремонт или пък колекционерски предмети. Разни интересни джаджи също биха свършили чудесна работа.
  • Ако Вашият човек е купонджия и с чувство за хумор, може да му направите забавен подарък. Остроумен колаж от снимки, персонализирана тениска или пък забавен трофей със сигурност ще украсят лицето му с усмивка, което в крайна сметка е една от целите на подаръците – да носят радост и усмивки.

Как получателя на подаръка вижда света?

Има връзка между психологическия тип на човека и подаръка, който най-много би го зарадвал.

Разбира се това обикновено е тъмна зона, но все пак може да даде някои насоки.

Човек, който възприема света предимно визуално

Хората със силно развито визуално възприятие често са хора на изкуството, за това подаръка за такъв човек трябва да бъде много красив и естетично удовлетворяващ. Ако е картина, тя трябва да бъде уникална. Разгледайте арт галериите и се консултирайте с хората там, нека Ви предложат най-подходящата картина.


Човек, който усеща света предимно чрез допир

Хората от този тип обичат да усещат света около тях предимно чрез допир, вкус и мирис. Те ще се зарадват на подарък, който приятно да стимулира тези сетива: мек пуловер или одеяло, вкусни деликатеси или напитки, парфюми и др.    

Човек възприемащ света предимно със слуха

Този тип хора биха били повече от щастливи, ако получат подарък свързан със звук и музика: албуми, билети за концерт, музикални инструменти (ако знаете, че може и обича да свири на такива) или някоя музикална джаджа, която вади страхотен звук.


Дискретна личност

Тяхното възприятие е базирано на логиката. Те свързват точките, чертаят графики и оценяват всичко на база плюсове и минуси. За този тип хора подходящи са подаръци стимулиращи интелекта – книги и образователни ресурси, покани за участие в работни групи и класове. Обърнете особено внимание на това от какво се интересува и му подарете начин да разшири познанията и опита си в тази област.

Пътеводител при избора на подаръци - презентация
Пътеводител при избора на подаръци – презентация


Презентация

Избирането на перфектния подарък е важно, но и перфектното му поднасяне може да го направи още по-специален. Разковничето е в детайлите: Вашите думи, жестове, погледа Ви – всичко това има значение. Отделете време и за това. И най-важното – без значение какво подарявате и на кого поднасяте подарък, правете го с любов, искрен интерес и внимание!

Ако Ви е харесал нашия пътеводител при избора на подаръци не забравяйте да го споделите с приятели в социалните мрежи.

Източник: Brightside.me

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *